• Ocak
    Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop, kofana, mezgit, minakop, dere pisisi, pazarlarda kolayca bulunur. Tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya, kılıç, mercan, sinağrit az tutulur.

  • Şubat  
    Kalkan mevsimi başlar ve mayıs ayı sonuna kadar devam eder. Tekir yine bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş, dere pisisi, minakop lezzetle yenir.
  • Mart
    Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru çiroz olmaya yüz tutmuştur, tavası ve pilakisi yapılabilir. Gümüş fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir. Kofananın ızgarası olur. Minakop ve tekir her zaman olduğu gibi yine lezzetlidir.

"Tarabya,18. ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"