-
Ocak
Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini
korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Çinekop,
kofana, mezgit, minakop, dere pisisi, pazarlarda kolayca
bulunur. Tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya,
kılıç, mercan, sinağrit az tutulur.
- Şubat
Kalkan mevsimi başlar ve mayıs ayı sonuna kadar devam
eder. Tekir yine bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut
yağını kaybetmeye başlar. Gümüş, dere pisisi, minakop
lezzetle yenir.
-
Mart
Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru
çiroz olmaya yüz tutmuştur, tavası ve pilakisi yapılabilir.
Gümüş fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını
kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir.
Kofananın ızgarası olur. Minakop ve tekir her zaman
olduğu gibi yine lezzetlidir.
|
"Tarabya,18.
ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının
dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"
|
|
|
|