• Ekim
    Gezici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol miktarda balık tutulur. Uskumru turfanda olarak kendisini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır. İstavrit yağlanmıştır. Palamut, tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinarit, mercan, sardalya, eşkina, minakop, torik, izmarit ve gümüş bolca avlanır.

  • Kasım
    Uskumrunun en iyi zamanıdır. Ekim ayında bol bulunan ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir. Torik akını başlamıştır. Lakerdası yapılır. Pisi'nin en nefis olduğu aydır.

  • Aralık
    Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir. Tekir bol bulunur.


"Tarabya,18. ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"