-
Ekim
Gezici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip,
Marmara'ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol
miktarda balık tutulur. Uskumru turfanda olarak
kendisini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır.
İstavrit yağlanmıştır. Palamut, tekir, barbunya,
kılıç, levrek, sinarit, mercan, sardalya, eşkina,
minakop, torik, izmarit ve gümüş bolca avlanır.
-
Kasım
Uskumrunun en iyi zamanıdır. Ekim ayında bol bulunan
ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir.
Torik akını başlamıştır. Lakerdası yapılır. Pisi'nin
en nefis olduğu aydır.
-
Aralık
Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından
her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir.
Tekir bol bulunur.
|
"Tarabya,18.
ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının
dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"
|
|
|
|