-
Nisan
Kalkanın en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç
ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Kılıç nisan ve
mayısta, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar
lezzetli değildir. Gümüş, kefal, mezgit, minakop,
tekir ve barbunya çok tutulur. Eşkina bu ayda görülür.
Levrek kadar lezzetlidir. Uskumru artık çiroz olmuştur.
-
Mayis
Levrek, barbunya, dil, tekir, kılıç ve iskorpit
bol avlanır ve zevkle yenir. Uskumru, torik, palamut,
hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir. Kefal yine
lezzetlidir.
-
Haziran
Bu ayda balıklar az tutulur. Dip balıkları yumurtalarını
dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle
haziran balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir,
barbunya, mercan, sinarit, levrek ve eşkina daha
az bulunur.
|
"Tarabya,18.
ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının
dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"
|
|
|
|