• Nisan
    Kalkanın en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Kılıç nisan ve mayısta, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş, kefal, mezgit, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur. Eşkina bu ayda görülür. Levrek kadar lezzetlidir. Uskumru artık çiroz olmuştur.

  • Mayis
    Levrek, barbunya, dil, tekir, kılıç ve iskorpit bol avlanır ve zevkle yenir. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir. Kefal yine lezzetlidir.

  • Haziran
    Bu ayda balıklar az tutulur. Dip balıkları yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle haziran balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir, barbunya, mercan, sinarit, levrek ve eşkina daha az bulunur.

"Tarabya,18. ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"