-
Temmuz
Sardalyenin mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar
lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru,
tava ve buğulama-fırına elverişlidir. Tekir ve barbunya
yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir daha
az avlanır.
-
Ağustos
Çingene palamudu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar
veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir.
Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda
kılıcın tadına doyum olmaz. Kolyozun tavası, pilakisi
yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye
edilmez.
-
Eylül
Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir.
Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem
pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.
|
"Tarabya,18.
ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının
dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"
|
|
|
|