Patlıcan
Salata
4
Kişilik Malzeme
2
adet patlıcan
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1
çorba kaşığı limon suyu
Patlıcanları
yumuşayıncaya kadar ızgara yapınız ve derisini soyunuz. Soyulan
patlıcanları bir karıştırma kabına, zetinyağını ve limon suyu
ile beraber koyunuz. Mayonez kıvamına gelinceye kadar karışımı
karıştırınız ve soğumaya bırakınız. Servis sırasında üzerine maydanoz
ilave ediniz.
Levrek Buğulama - Fırın
4
Kişilik Malzeme
1
kg levrek
4 adet orta boy domates
4 adet yeşil biber
100 gr mantar
1 adet küçük tatlı soğan
1 kaşık kıyılmış maydanoz
50 gr tereyağı
100 gr krema
100 gr kaşar peyniri
1 bardak beyaz şarap
1 bardak su
Orta
boy tencereye levrek, krema ve peynir hariç diğer malzemeleri
koyunuz. Kaynama noktasından sonra beş dakika hafif ateşte tutunuz.
Levrek ve suyu ilave ettikten sonra 7 dakika daha hafif ateşte
tutunuz. Kaşar peyniri ve kremayı üzerine ilave ettikten sonra
orta sıcaklıkta bir fırında kaşar peyniri kahve rengini alıncaya
kadar - 20 dakika - pişiriniz.
Fırından
alarak servis yapınız. Şefimiz buğulanmış ve fırınlanmış levreğin
yanında soğuk beyaz şarap tavsiye ediyor.
Kaymaklı Ayva Tatlısı
6
Kişilik Malzeme
3
adet ayva
250 gr şeker
6 adet ekşi elma
1 büyük bardak su
Elmaları
çubuk kesiniz. Ayvaları ikiye bölerek çekirdek kısımlarını temizleyiniz
ve derin olmayan bir fırın tepsisine koyunuz. Çubuk kesilen elmaları
ayvaların üzerine yerleştiriniz. Şekeri üzerine koyduktan sonra
bir bardak suyu ilave ediniz. Orta sıcaklıkta fırında 2.5 saat
kadar pişiriniz.
Tepsiden
ayvaları bir tabağa alınız, üzerine kaşıkla elmalarını yerleştiriniz
ve birkaç saat soğumaya bırakınız. Üzerine kaymak koyarak servis
yapınız. Şefimiz fırınlanmış ayvayı dondurma veya yoğurtla da
servis yapmayı tavsiye ediyor.
|